Mål
At du ved hvilke nærringsstoffer kroppen har behov for.
At du har kendskab til kost og energiberegning
At du kan opstille relevante undersøgelser i forhold til emnet.
At du har kendskab til hvordan kosten har indflydelse på din sundhed.
At du er i stand til at vurdere fødevares bæredygtighed.
At du kan give bud på hvordan vores fødevarer fremstilles ud i fremtiden.
Forløb
Uge 8 Opstart på fødevarekemien. Vi arbejder med kulhydrater og skal se filmen mad på hjernen 3
Smag på forskellige kulhydrater. Påvisning af stivelse med iod-kalium
Uge 9 Forsøg med amylase, og spaltning af sukrose og teori om kulhydrater.
Blodsukkerbelastning Opsamling på amylaseundersøgelse, spaltning af sucrose og blodsukkerbelastning (Æble, Chokolade, Cola med og uden sukker, 3 målinger på hver). Se videoen om fordøjelse af kulhydrater
Uge 10 Kunstige sødemidler, præferenser af læskedrikke, måling af sukkerindhold med refractometer i læskedrikke. Teori om proteiner
Uge 11 Tirsdag
4. Lav jeres aminosyreberegning på bøf bearnaice og bøf wannabe.
Uge 11 Torsdag Vikar
Læs på hjemmesiden biotechachademy.
De 9 teoriafsnit under kroppen og kosten.
Uge 12 Teori om fedt, analyse af fedtindhold i chips
Uge 15
Oplæg om vitaminer, se filmen den "Gyldne ris" og lave tilhørende opgaver.
