Mål:
Kendskab til forskellige typer af mel.
Kendskab til gærdej.
Kendskab til surdej.
Kendskab til æg som hævemiddel
Kemiske hævemidler.
Træning i forskellige typer af dej
Forløb
Uge 38 Gærdej og forskellige typer af mel, opbygning af glutennet, vi bager boller.
Uge 39 vikar
Uge 40 Vi bager boller med cola
Uge 41 Vi laver forsøg med gær
Uge 43 Gulerodsbrud
Uge 44 Gulerodskage
Uge 45 Æblehorn
Uge 46 Frøsnappere
Uge 47 Vandbakkelser
Uge 48 Ingen madkundskab tværsuge
Uge 49 Kærnemælkshorn
Uge 50 Grissini
Uge 51 Den store julebagedyst julesmåkager
Uge 2 Hindbærroulade
Uge 3 Kanelsnurre
Uge 4 Hindbærmuffins
Uge 5 Fastelavnsboller
Fødselsdagsboller
Uge 8 Bananroulade og teori om kemiske hævemidler
Uge 9 Knækbrød
Uge 10 Cookies
Uge 11 Svenske himmerigsmundfulde
Uge 12 Pizzasnegle
Uge 17 Pizza Frusta
Uge 18 Hveder
Uge 19 Tyrkisk pizza, ala pide
Uge 20 Rosmarinkiks
Uge 21 Ingen madkundskab
Uge 22 Pandekager
Tekster, artikler og videoer
Hævemidler (Naturfag)
Sammenhæng mellem mængden af gær og hævetider:
- 1/2 pakke gær: hævning 1/2 time; efterhævning 20 minutter
1/4 pakke gær: hævning 1 time; efterhævning 40 minutter
1/8 pakke gær: hævning 2 timer; efterhævning 60 minutter
1/16 pakke gær: hævning 4 timer; efterhævning 1 time, 20 minutter